‘Golvende Beweging’

Woonhuis Welderen is gelegen aan een golfbaan. Het groene landschap van de golfbaan kent door haar functionaliteit een heuvelachtig landschap. Met het ontwerp is ingespeeld op de golvende beweging van dit landschap. Twee volumes welken elkaar kruisen doen mee met de dynamiek van het terrein en brengen een logisch onderscheid tussen het wonen op de begane grond en slapen op de verdieping. Het bakstenen volume op de begane grond draagt het houten volume op de verdieping. Raampartijen die de relatie tussen binnen en buiten leggen maken gebruik van het uitzicht en de discrete behoefte door een afwisseling in formaat en positie in de gevels. Hierdoor ontstaan doelmatige bouwvolumen met een logische materialisering geprovoceerd door een dynamische gevelindeling.

< Terug naar alle projecten