‘Eigentijds¬†Landhuis’

De woning is gelegen in de wijk de Riethorst in Arnhem (Schuytgraaf). Vanuit het beeldkwaliteitsplan dient de nieuwbouw een rieten kap te hebben en met de bebouwing het landelijk karakter te worden opgezocht. Op deze wijze ontstaat er een ensemble van rieten daken gedragen door de individuele invulling per kavel. Het perceel van de familie Koenders is smal en langgerekt waardoor de oorspronkelijke footprint van een landhuis is losgelaten. De verschillende karakteristieken van een landhuis zijn op eigentijdse wijze teruggebracht passend binnen het kavel in aansluiting op de woonbehoefte van de opdrachtgever. Hierdoor ontstaat een architectuur waarbij de herinnering aan het oorspronkelijke landhuis wordt beleefd en de ruimelijke kwaliteiten optimaal worden benut. Woonhuis Koenders is ‘genesteld’ in de wijk de Riethorst door de rieten kap en het respecteren van de oorspronkelijke elementen van een landhuis. Tegelijkertijd wordt de voorbijganger uitgedaagd door het onderscheidend voorkomen van de ruimtelijke compositie als ‘moderne’ tegenbeweging ten opzichte van de omliggende bebouwing.

< Terug naar alle projecten