‘VERNIEUWENDE VERBOUW’

Het oorspronkelijke kantoorpand is gelegen aan de Aamstestraat in Elst. De opdrachtgever wenste een uitbreiding aan de kop van het gebouw om de ruimten te vergroten en het pand opnieuw te verhuren. Tevens was het de wens de gevel te verbeteren naar het comfort van de huidige tijd. Hierdoor ontstond direct een opgave om de parkeerdruk, die hoorde bij de nieuwe verhuurbare oppervlakte, op te lossen op het te ‘kleine’ kavel. Esthetisch was de opgave erin gelegen het gebouw een nieuwe uitstraling te geven alsof het op deze wijze nieuw is gebouwd. Met op de kop een volume welke wordt opgehangen aan de bestaande hoofddraagconstructie kon op ingenieuze wijze de daar onder ontstane parkeerruimte worden benut. Ook de kopgevel werd uitgebreid en diende tegelijkertijd als gebaar voor de nieuwe hoofdentree. Met de nieuwe gevelopeningen¬†is er een lijnenspel ontstaan die de twee in elkaargrijpende volumen volgen en de bestaande gevelopeningen oppakken. Hierdoor ontstond een nieuw gebouw. In een later stadium heeft De Driestroom (tevens huurder) het interieur volledig vernieuwd welke aansluiting vindt op de gevelarchitectuur.

< Terug naar alle projecten